Cap. 27

Ana POV

Moe si eu ne-am asezat in tacere unul langa altul pe canapeaua familiei Uley in timp ce tatii nostrii erau prinsi intr-o convorbire privata.

Asta era cu sigurata ciudat.

Nu m-am putut uita la el – imi era frica ca nu ma puteam uita in alta parte. Ochii lui erau fermecatori- m-am uitat jos la mainile mele in schimb, jucandu-ma cu degetele- Chelsea incearca sa ma linisteasca. Cu coltul ochiului am vazut o pata alba si verde invartindu-se intre degetele lui. El trebuie sa ma fi observat ca ma uitam pentru ca s-a oprit. Intre degetele sale era o singura tulpina siberiana de primavara, frumusete- Emily le crestea in gradina. Mi-a dat-o mie- fara cuvinte- in timp ce tata si Sam reintrau in camera. Am ascuns floarea delicata intre mainile mele- avand grija sa nu o zdrobesc.

Tata s-a asezat pe scaun direct in fata mea. Sam s-a asezat in fata lui Moe. „Sam?” Ochii tatei erau moi, dar vocea sa era ferma. „Vrei sa incepi tu sau pot eu?” Eram bucuroasa ca in sfarsit tata si Sam au aparut- nu stiu cat de mult mai puteam sta aproape de Moe si sa nu sar pe el, sa-l iau de mana sau ceva jenant ca asta.

„Te voi lasa pe tine sa te ocupi de asta.” Sam si-a pus bratele la piept si se rezema inapoi in scaunul sau.

„Va  rugam nu-mi spuneti sa sunteti suparati pe noi… nu e ca si cum as fi vrut sa se intample asta! Mie nici macar nu-mi place de el!” Am explodat inainte ca tata sa aiba sansa sa inceapa.

„Multumesc, Ana. Si eu simt la fel.” A spus Moe sarcasitic in timp ce imi dadea un cot. Atingerea rapida dintre pielile noastre cauza ca pielea de gaina sa se ridice pe bratele mele. A fost electric-  chiar si in secunda asta rapida.

„Nu, draga. Nu sunt suparat. De ce naiba as fi? Cum ai spus, nu e ca si cum asta ar fi putut fi prevenita. Se pare ca… „tata si-a golit gatul inainte sa continue. „Asta a fost menit sa fie.”

„Atunci de ce stam aici… ca niste copii mici asteptand sa fie certati?” A intrebat Moe. M-am uitat la el pe scurt-  si a inceput sa roseasca- din nou.

„Asta nu este o cearta sau ceva de genul asta, fiule.” Ne-a asigurat Sam.

„Nu, nu o lectie. Este doar ca acest lucru nu se putea sa se intample intr-un moment mai rau. Lucrurile sunt de-a dreptul agitate acum. Desi, acest lucru este ceva ce trebuie celebrat, vrem sa tinem asta secret- in mod evident, toata lumea de aici stie- dar de dragul lui Leah, Seth si Charlie, sa nu mentionam despre asta, ok? Pentru moment?  Vom vorbi despre asta dupa inmormantare. La…timpul potrivit.”

„Sigur.” A raspuns Moe.

„Nici o problema, tata.”  I-am raspuns. Sunt intru totul de acord cu tot ce a spus. Eu in nici un fel, sub nici o forma nu vroiam sa fiu lipsita de respect in momentul asta, in doliu.

****

„Ana, doar un minut.” Tata m-a tras de brat usor, aducandu-ma langa el. Moe l-a urmarit pe Sam  in curtea din spate unde astepta toata lumea. S-a uitat inapoi,  peste umar la mine, inainte sa inchida usa de sticla.

„Da, tati?” Mi-am readus ochii inapoi la ai lui.

„Eu doar… te rog sa fi atenta. Nu face nimic  pripit.”

„Atenta? Tata, incerci sa ai o convorbire despre sex cu mine? Cum i-am spus deja mamei, Rose si Em  deja mi-au  spus despre pasari si albine si alte chestii.”

„Asta nu este o…stai, ce?  Ce a facut blonda?” Si-a clatinat capul si  si-a acoperit fata cu mainile. „Nu, asta cu siguranta nu este…o discutie despre sex. Nu.” Era ametit.  Cred ca l-am prins cu garda jos.  Vroiam sa rad dar nu puteam- tata a avut o saptamana grea.  Nu este necesar sa se adauge si asta.  „Vroiam sa spun, imprimatul tau-  este foarte dificil. Sentimentele sunt foarte… intense. Nu te avanta cu toata viteza inainte- ia asta incet. Pentru mine? „

„Orice pentru tine, tata.” Mi-am infasurat bratele in jurul taliei sale si l-am imbratisat bine.

„Acum, hai afara. Cu totii au intrebat de tine.”

****

Bryce statea la masa cu Aiden si Chelsea de fiecare parte a lui- am decis ca probabil ar fi mai bine sa discut cu el ultimul.

Shay aproape m-am daramat la pamant  incercand sa spuna buna. „Ana! Oh, Ana! Sunt asa de bucuroasa sa te vad!”  Ea era mult mai puternica si mai inalta acum decat ultima data cand am vazut-o. Bratele ei s-au infasurat in jurul gatului meu, aproape taindu-mi repiratia.

„Si eu ma bucur sa te vad, Shay.” Am gemut and tapped on her elbows.

„Oh, scuze.” A dat drumul imbratisarii si a pasit inapoi. Shay trebuie sa aiba cel putin 1.89. Ea era foarte inalta pentru o fata, dar nu neobisnuit pentru un descendent al schimatorilor de forma-Leah era de cel putin 1.83. „Deci, tu si Moe, ai?”

„Um, Shay, despre asta… tata nu vrea ca nimeni sa vorbeasca despre asta acum. Cool?”

„Oh, da. Categoric.” A zambit ea.

„Sunt parintii tai aici?” Am incercat repede sa schimb subiectul.

„Nu, ei au fost aici mai devreme.  O sa se intalneasca cu noi la Prima Plaja cu baietii.”

„Oh. Ei bine, va fi frumos sa ii vad… chiar si pe fratii tai.”  Am ras amandoua. „Hei, ma duc sa ii salut si pe Emily si pe Sam… in mod corespunzator. Vorbim mai tarziu?”

„Sigur. Ne mai vedem!”

***

 Anii au trecut foarte bine peste Emily. In afara de cateva firele gri de pe parul sau drept si negru , ea arata la fel ca ultima oara cand am vazut-o. Pielea ei maslinie era inca intinsa si perfecta, salvate cele trei cicatrici lungi de pe fata ei. Pentru mine, ea intotdeauna a fost frumoasa.

„Ana.” Emily a deschis bratele la mine- am imbratisat-o  intr-o inbratisare lunga. „Uita-te la tine! Toti ati crescut acum! Esti superba!” Mi-a luat barbia in mana, intorcandu-mi fata fata in fata cu a ei.  Mi-a analizat fata si a zambit. „Frumoasa, intr-adevar. Evident, aspectul fizic il ai de la mama ta.” A glumit ea tachinandu-ma- tata statea chiar in spatele meu.

„Suntem bucurosi sa te vedem, Ana. Bine ai venit acasa.” Sam m-a imbratisat de asemenea.

„Levi, ma bucur sa te vad.” Am dat mana cu fratele mai mare al lui Tamoh.

„Si eu de asemenea”, a fost tot ce a spus.  Levi nu vorbeste mult.  El si-a pus repede mana in buzunar.  „Mama, tata, am de gand sa ii duc pe Aiden, Bryce si Chelsea pe plaja.”

„Bine, fiule.” A incuviintat Sam. El s-a dus la masa unde stateau ei- toti trei s-au ridicat. Bryce s-a uitat la mine scurt, Aiden si Chelsea au fluturat mainile si au spus la revedere.

Nu l-am vazut pe Moe sau pe bunicii mei in curtea din spate.  „Unde este mama? Si bunica si bunicul?”

„Vaneaza. Va veti intalni la plaja.” Tata si-a scos telefonul din buzunar sa verifice ceasul. „Ar trebui sa plecam si noi de asemenea.”

„Le voi conduce pe Shay…si pe Ana.” S-a voluntariat Moe.

Tata si Sam s-au uitat unul la altul inainte sa se uite la mine. Tata a scos cheile de la masina inchiriata. „Bine. Du-te.”

****

I-am urmat pe parintii nostrii care erau in camioneta lui Sam. Eram in scaunul pasagerului din fata a masinii inchiriate si Shay era in spate cu castile in urechi, cantand cu voce tare muzica pe care o asculta.

Acum ca puteam vorbi am incercat sa gasesc ceva ce sa spun.

„Deci.” A fost tot ce am putut scoate.

„Umm, deci.” A raspuns el repede.

„Cum sunt lucrurile?” Am intrebat.

„Bune. Excelente, as spune.”

„Frumos.” Inca aveam floarea pe care mi-a dat-o mai devreme. Mi-am dat drumul la par si am pus floarea pe dupa ureche. Moe si-a indreptat atentia departe de drum pentru a se uita la mine.

„Asta e un aspect bun pentru tine.” A spus nonsalant si si-a intors atentia la drum.

„Multumesc.” M-am uitat pe fereastra la peisaj si am zambit.

„Deci.” A spus cu o idee de sarcasm in ton. Isi…batea joc de bine?

„Deci.” I-am raspuns- idiot.

„Deci… sunt intrebari de trei cuvinte si un singur cuvant raspuns in meniul din aceasta seara?”

„Ce-i?” Am inceput sa imi agit mainile in poala din nou. Mersi, Chelsea, am gandit pentru mine. „Poti sa te concentrezi pe drum si nu pe numarul de cuvinte pe care le spun cu voce tare?”

„Wow. O propozitie completa. Ea poate vorbi.” A strafulgerat un zambet la mine- era foarte mult ca al bunicului- adaugand un raset la sfarsit. El nu-si batea joc de mine- el flirta.. cred.

Sunt destul de sigura ca inima mea a sarit o bataie, dar apoi am realizat ca isi batea joc de mine- incepeam sa ma enervez. „Pot spune mai mult de trei cuvinte.”  Am murmurat- mai mult pentru mine apoi m-am intors sa ma confrunt cu el in locul meu. „Sunt surprinsa ca poti numara atat.” Am incercat sa-mi ascund zambetul- ma amuzam la remarca mea.

„Pot acum. Se cheama colegiu. Impresionata?” El a inabusit un alt raset.

„Nu ai invatat cum sa numeri pana la trei pana la colegiu?” Am cazut pe ganduri.

„Ei bine, nu la toata lumea functioneaza creierul la fel de rapid ca al tau. Pentru unii, ia un pic mai mult timp pentru ca informatiile sa intre.” Se distra pe seama sa- ceva ce nu l-am mai auzit sa faca inainte. Era aproape…fermecator. „Acum… adevarata provocare este sa vad daca te pot face sa vorbesti in timp ce te uiti la mine.. in loc sa te uiti la mainile tale.”

Nu am avut o replica inteligenta pentr asta. Moe era increzator si rapid- asta m-a aruncat peste o bucla.

„Ana? „

„Hmm? Err … ce?” Nu aveam nici o idee ca asta venea din gura mea.

„Oh, deci acum nu mai avem cuvinte deloc- doar sunete indescifrabile? Punct ochit.” A oprit la lumina rosie din fata noastra, intorcandu-si atentia spre mine.

„Ce? Nu..vreau sa spun. Ugh. De ce face asta asa de complicat?

„Ana, doar glumeam. Relaxeaza-te- ia un calmant.” Dintii albi ca perlele straluceau in lumina lunii.

„Despre ce vorbesti? Sunt relaxata. Sunt perfect calma si colectata.  Eu doar, doar, am luat obiceiul de la Chelsea.”  Am inceput sa ies din nervozitate. Calma si colectata. Ha! Ugh, nu am mai fost in acest fel in fata unui baiat inainte- sau orcine altcineva care conteaza. Era agravat.

Din spate vocea lui Shay rasuna- aproape in partea de sus a plamanilor ei. Am uitat complet ca ea era acolo. Ea canta un cantec pe care nu il recunosteam.

„Nu trebuie sa te explici, Ana. Stiu deja ca esti nebuna.” Moe glumi cu mine in timp ce imi lua mana care era pe consola dintre noi doi.  Atingerea lui aproape m-a facut sa sar din locul meu. Pielea sa, se simtea asa de calda si confortabila si era surprinzator de moale.  Si-a retras mana de pe a mea asa ca le putea folosi pe amandoua ca sa ne duca la destinatie.  Se simtea de parca mana lui inca era pe a mea- locul era cald. El a gasit repede un loc de parcare, si a sarit din masina si a venit sa deschida usa pentru mine.

Am oftat, simtindu-ma invinsa in timp ce ieseam. Tata avea dreptate- intensitatea sentimentelor mele pentru el deveneau din ce in ce mai puternice in fiecare secunda.

Nu ca exista vreo sansa sa admit asta lui Moe.

„Doar pentru ca esti dragut cu mine acum nu inseamna ca te plac.  Eu inca te dispretuiesc Tamoh Uley.”

„Aiyana Black,” el a zabovit pe partea „ana” din numele meu. „Eu pot vedea chiar prin tine. Intotdeauna ai fost o mincinoasa groaznica.”  Si-a intins mana pentru a ma ajuta sa ies din masina. Gestul a fost dragut dar am de gand sa joc dur – am trecut pe langa el in tim ce ieseam.  El a vobit incet in spatele meu- am plecat mai departe pretinzand ca nu il ascult dar il puteam auzi clar ca ziua. „Nu sunt baiatul care crezi ca sunt, Ana…o sa vezi.”

 

10 gânduri despre „Cap. 27

  1. Gaby spune:

    scuzati ca mi-a luat atat de mult:D

  2. roxa spune:

    suuper….abia astept continuarea:)

  3. sonycika spune:

    nu-i nimik… totul e perfect… imi plac tachinarile lor, chiar daca se vede de la o posta ca se plac… Oare ce va face Moe, ca sa o faca pe Ana sa zboare mai mult decat atat??? astept continuarea… succes in continuare..!!! 🙂

  4. Lora spune:

    in sfarsit…….imi place muult acest fic si deabia astept continuarea……..succes la scris……….:*:*:*:*:*…..:X:X:x………

  5. Lora spune:

    ce tare deabia astept continuarea……….deoarece imi place mullt acest fic ……….succes la scris in continuare…….:*:*:*:*:*…:X:X:X:X

  6. just_ckytyna spune:

    mai repede te rog,scrie mai repede…scz sunt putin prea entuziasmata de creatia ta si mor de nerabdare sa citesc mai mult,mai mult…

  7. danutza spune:

    continuarea abea o astept am ast fff mult acest capitol…sper ca vei scire mai des

  8. Iulia spune:

    Wow….Super…cind urmatorul(Sper cit mai curand)…..

  9. Cristal Heart spune:

    suna interesant..cred ca ma apuc si eu sa citesc:*

  10. silvia spune:

    „Nu sunt baiatul care crezi ca sunt, Ana…o sa vezi.” wow k dragut si tachinarile lor absolut adorabil 😛 oare kum ii va dovedi k „nu este baiatul kare krede ea k este ” ooo abia ajtept ana insfarsit s-a imprimat adorabil:P succes in kontinuare la skris te pwp:*:*

Lasă un comentariu